Showa koi

Ben je op zoek naar een prachtige Showa koi om toe te voegen aan je vijver? Dan ben je bij Unikoi op de juiste plek. Hier vind je deze prachtige en krachtige driekleurige Showa koi in verschillende variëteiten. Dankzij zijn sterke aanwezigheid van de zwarte kleur zijn ze erg karaktervol van uitstraling.

showa koi

Wat is een Showa koi?

De Showa Sanshoku of kortweg Showa koi is een van de bekendste koi soorten. Samen met de Sanke en Kohaku maken ze de top drie van meest gekochte en geliefde koi karpers. De Showa koi is makkelijk te herkennen aan zijn erg stoere uitstraling dankzij de zwarte (sumi) kleur die meestal erg aanwezig is.

De Showa koi dankt zijn naam aan het tijdperk waarin deze vis gekweekt is. Het was onder het bewind van de keizer Hirohito, ook wel keizer Showa genoemd, die regeerde van 1926 tot 1989, dat deze koi het eerste in beeld kwam. Het is dankzij zijn historische achtergrond dat de vis gedoopt is als Showa koi.

Hoe herken je een Showa koi?

Een Showa koi is een driekleurige koi met een zwarte basiskleur en witte en rode vlekken. Hij is dus erg gelijkaardig aan de Sanke met als grootste verschil dat de Showa een zwarte basiskleur heeft en de Sanke een witte.

De zwarte basiskleur van de Showa zorg meteen voor een erg andere uitstraling dan enig andere koi. Het geeft een stoer en robuust uitzicht. Je kan het zwart van deze vis al onderscheiden als de vis pas een paar dagen oud is.

Een goede manier waarop je de Showa koi kan herkennen is aan de borstvinnen. Doordat de basiskleur van de vis zwart is staan er op de borstvinnen zwarte waaiers aan de basis (motoguru). Zijn de borstvinnen wit dan spreken we over een Sanke koi. Hoewel de grens tussen de twee vaak vager wordt, zijn er toch een aantal verschillen die ervoor zorgen dat de vissen uit elkaar te houden zijn.

Daarnaast heeft een Showa van hoge kwaliteit ook veel zwart aanwezig met helder rode en witte patronen. Het is dankzij dit patroon dat de vis zo geliefd is en herkenbaar is.

Verschillende soorten Showa

Er zijn een aantal verschillende variëteiten en ondersoorten van de Showa koi. De belangrijkste soorten waar je het vaakst van zal horen lichten we hier even toe.

De klassieke Showa of Kobayashi Showa is een koi dat erg veel zwart bevat. Daarnaast heeft hij een mooi patroon met rode en witte vlekken over het hele lichaam.

Dan heb je ook de Kindai Showa. Deze showa lijkt heel erg op de Sanke koi omdat het wit heel erg aanwezig is. De twee koi soorten zijn hier echter nog steeds makkelijk te onderscheiden dankzij hun borstvinnen. De Showa heeft steeds zwarte waaiers aan de basis van de borstvinnen.

Tot slot heb je ook de Hi Showa. Deze erg stoere en robuust ogende vis heeft een hoge concentratie aan rode (hi) vlekken bovenop het zwart. Hierdoor is er heel wat minder wit te zien. Dit geeft de Hi Showa een erg eigen karakter en uitstraling waar elke liefhebber van op kijkt.

Showa koi kopen bij Unikoi

Unikoi is uw koivijver specialist als je op zoek bent om een Showa koi te kopen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.

Hebt u nog vragen of informatie nodig aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen u graag verder met het vinden van de juiste koi vis of materiaal.

Meer lezen over andere koi soorten?