Ginrin koi kopen

Ben je op zoek naar een Ginrin koi? Hier bij Unikoi vind je precies wat je nodig hebt. Deze prachtige klasse koi vissen doet je verbazen en is een streling voor het oog. Voeg ook een Ginrin koi toe aan jouw collectie en zorg voor een absolute blikvanger in je vijver.

Ginrin koi kopen

Wat is een Ginrin koi

Ginrin koi zijn geen aparte soort koi vissen. Het is een onderscheiding dat kan gemaakt worden bij veel van de variëteit binnen de koi familie. Zo kan zowel een Kohaku, Sanke, Showa of eenig welke andere koi een Ginrin koi zijn.

Ginrin betekent letterlijk vertaald ‘zilveren schub’. Hieruit kan je dus afleiden dat koivissen met Ginrin een aantal schitterende schubben hebben waardoor ze zich onderscheiden van de rest. Ginrin kan van de saaiste koi karper een echte blikvanger maken.

Hoe herken je een ginrin koi

De Ginrin koi heeft ten minste twee rijen schubben die erg fonkelen en reflecteren. Het lijken net twee rijen juwelen dat de koi meedraagt. Afhankelijk van de onder kleur van deze schubben zal de schittering zilver of goud (Kinginrin).

Een gele of rode koi zal steeds een gouden ginrin hebben. Koi vissen met een witte of zwarte kleur hebben een zilveren schittering.

Koi die slechts enkele van deze schubben hebben worden echter beschouwd als gewone koi. Pas als deze glinsterende schubben aanwezig zijn in meer dan twee volledige rijen spreken we over een echte Ginrin koi.

Verschillende soorten ginrin koi

De meest bekende ondersoort binnen de Ginrin koi is de diamant Ginrin. Deze naam heeft de vis te danken aan het patroon dat de schubben hebben en de manier waarop deze het licht weerkaatsen. Het ziet eruit als een stervormig patroon of een gebroken ruit.

Zijn de schubben niet gebroken en is de schittering gelijk verdeeld, dan spreken we over de erg geliefde en zeldzame Beta-gin. Zo een vis valt erg op en kan je niet missen.

Nog een erg zeldzame variëteit is de parel Ginrin. Hier is de schittering beperkt tot een parel-vormig patroon in het midden van de schub. Dankzij deze erg zeldzame afwijking is deze koi erg gegeerd en als gevolg (bijna) onbetaalbaar.

Ginrin koi kopen bij Unikoi

Unikoi is uw koivijver specialist als je op zoek bent om een Ginrin koi te kopen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.

Hebt u nog vragen of informatie nodig aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen u graag verder met het vinden van de juiste koi vis of materiaal.

Meer lezen over andere koi soorten?