Kawarimono koi kopen

Ben je op zoek naar een Kawarimono koi om te kopen? Bij Unikoi vind je alles wat je zoekt. De Kawarimono is een eigenaardige soort onder de koi vissen. Er bestaan veel verschillende ondersoorten en verschillen. Toch is het een erg graag gezien koi en vallen ze ook vaak in de prijzen op wedstrijden.

kawarimono koi kopen

Wat is een Kawarimono koi?

De Kawarimono koi groep is een verzamelnaam voor alle geschubde niet-metaalachtige koi soorten die niet tot een andere groep behoren. Je kan dus zeggen dat het een atypische samenstelling is van verschillende kleuren, mogelijkheden en ondersoorten.

Kawarimono is de naam gegeven aan deze grote groep sierkarpers. De letterlijke vertaling hiervan vertaalt zich als gek, raar, vreemd of verschillend. Daarnaast is de term ook een bekend Japans scheldwoord.

Het is echter geen groep ondergeschikte koi karpers. Sommige soorten zijn niet even graag gezien door hun neutrale uitzicht, maar het blijven nog steeds echte koi vissen. Andere variëteiten binnen deze groep blijven echter heel populair dankzij hun unieke uitzicht of formaat en postuur.

Onder deze groep koi vissen vallen ook kruisingen tussen twee koi vissen uit een van de twaalf hoofdgroepen.

Verschillende Soorten Kawarimono

Er zijn een hele waaier aan Kawarimono ondersoorten binnen de koi-wereld. We bespreken de grootste bloedlijnen binnen deze groep.

 • Karasu-goi: Erg diep donker zwarte koi variëteiten. Deze bevat nog een hele reeks ondersoorten zoals hajiro, hageshiro, yotsu jiro, matsukawabake kumonryu en suminagashi.
 • Matsuba: Een rode koi waarvan elke schub een kleine zwarte halve maan vertoont. Hierdoor krijgt de koi een soort van dennenappel patroon. Ondersoorten dat hieronder vallen zijn aka matsuba, matsuba ki matsuba, shiro matsuba en matsuba doitsu.
 • Kage Utsuri: Dit is een koi met een witte basis met een flauw netwerk aan zwarte schaduwen. Ondersoorten zijn shiro kage utsuri en hi kage utsuri.
 • Kage Showa: Dit is een witte koi met zwarte vlekken en een lichte schaduw over de witte schubben. Dit type koi van hoge kwaliteit is echter zeldzaam.
 • Goshiki: Deze koi is een kruising tussen de Asagi en Taisho.
 • Kanoko-goi: Een koi met een rood patroon maar een afwijking in de verkleuring van de schubben. Dit zorgt ervoor dat elke schub geïsoleerd is en voor een typisch effect zorgt. Ondersoorten zijn kanko kohaku, kanko sanshoku en kanko showa.
 • Kigoi: een heldere gele koi
 • Chagoi: een gele koi met een net of dennenappel patroon
 • Ochiba Shigure: een bleke grijze tot lichtbruine koi. Door een verkleuring op de schubben lijken deze een reliëf te hebben wat deze koi een uniek uitzicht geeft.
 • Shisui: een donkerblauwe koi van basis. Ondersoorten van deze kawarimono variant zijn hansoku shisui, showa shusui en goshiki shusui.
 • Aka muji: een rode koi met heldere kleur. Er zijn twee bekende ondersoorten namelijk de aka muji en de aka hajiro.

Kawarimono koi herkennen

Zoals je kan zien is er een grote verscheidenheid aan verschillen tussen alle Kawarimono koi soorten. Er zijn dus maar weinig richtlijnen waaraan je je kan houden bij het onderscheiden van deze groep koi vissen.

Ben je op zoek naar een Kawarimono dan ben je best dat je hiervoor naar een betrouwbare verkoper gaat. Zij kunnen je het beste helpen met het vinden van de juiste koi voor jouw vijver.

Kawarimono koi kopen bij Unikoi

Unikoi is uw koivijver specialist als je op zoek bent om een Kawarimono koi te kopen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.

Hebt u nog vragen of informatie nodig aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen u graag verder met het vinden van de juiste koi vis of materiaal.

Meer lezen over andere koi soorten?