Kohaku koi

Kohaku koi kopen voor je vijver? Dat kan, de Kohaku koi is een van de meest geliefde kois om te houden in je vijver. Het is tevens een van de oudste soorten koi die er bestaan. Maak jouw vijver ook compleet met een prachtige Kohaku koi van Unikoi.

kohaku koi

Wat is een Kohaku koi?

De kohaku koi behoort tot een van de meest populaire groepen koi vissen. Als een van de eerste soorten koi vissen met twee kleuren staat de Kohaku bekend voor zijn mooie witte en rode kleur.
Kohaku is trouwens Japans voor rood en wit. Deze koi vissen zijn dus enkel beschikbaar in deze tweekleurige combinatie.

Kohaku koi kopen? Dit zijn de verschillende soorten

Wil je een Kohaku koi kopen, dan is het goed om de verschillende soorten te kennen. De verschillende namen die gegeven worden aan deze koikarpers zijn afhankelijk van hun ‘Hi patroon’ of het rode patroon op hun lichaam.

Tancho Kohaku is de term die gebruikt wordt voor een van de meest befaamde Kohaku koi vissen. Deze vis herken je aan een rode bol op het hoofd en de rest van het lichaam is helemaal wit.
Een Nidan Kohaku heeft een tweedelig patroon. Dit bestaat uit twee grote ronde vlekken op het lichaam.
Sedan Kohaku is dan weer een driestaps patroon verdeeld over het lichaam en dit kan gaat tot wel vijf vlekken (Godan Kohaku).

 

Hoe herken je een Kohaku Koi?

Kohaku is rood en wit in het Japans. De koi is te herkennen aan zijn egale witte kleur met rode patronen. Het wit moet effen en egaal zijn en de rode kleur kan variëren van fel rood tot oranje. Omdat deze koi karpers worden gezien als witte koi zijn de borstvinnen en de kop onder de neusgaten ook wit.

Ook de witte kleur is erg van belang. Het wit moet helder / sneeuw wit zijn waarbij de rode vlekken duidelijke randen hebben. Een duidelijke aftekening van de patronen is dus ook een zeer gewilde factor.

Kohaku koi kopen bij Unikoi

Unikoi is uw koivijver specialist als je op zoek bent om een Kohaku koi te kopen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.

Hebt u nog vragen of informatie nodig aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen u graag verder met het vinden van de juiste koi vis of materiaal.

Meer lezen over andere koi soorten?