Asagi koi

Wil je een Asagi koi kopen voor in je koivijver? Dat kan! De Asagi koi is namelijk één van de populairste koisoorten om te houden in je vijver. Je herkent hem snel en makkelijk aan het blauwachtige schubbenpatroon op de rug en de oranje of rode vlekken.

asagi koi

Wat is een Asagi koi?

De Asagi koi is een vissoort die oorspronkelijk uit Japan stamt. Het is één van de oudste variëteiten en wordt al meer dan 200 jaar gekweekt. De Asagi staat bekend om het blauwe schubbenpatroon op de rug en de rood/oranje vlekken op de zijkanten van het lichaam.

Verschillende soorten Asagi

Door de jaren heen zijn er heel wat verschillende soorten Asagi gekweekt. Hieronder sommen we de belangrijkste ondersoorten op:

Asagi: Dit is de originele Asagi en heeft een blauwachtig schubbenpatroon op de rug en rode of oranje vlekken op de zijkanten van het lichaam.

Mizu Asagi: De Mizu Asagi heeft een lichtere blauwe kleur dan de Asagi en heeft meer witte schubben op de buik.

Kage Asagi: De Kage Asagi heeft een blauwachtig schubbenpatroon op de rug dat lijkt op een schaduw en rode of oranje vlekken op de zijkanten van het lichaam.

Hana Asagi: De Hana Asagi heeft een blauwachtig schubbenpatroon dat lijkt op bloemblaadjes en rode of oranje vlekken op de zijkanten van het lichaam.

Hoe herken je een Asagi koi?

Er zijn een aantal kenmerken waaraan je een Asagi kunt herkennen. Het meest opvallende is het blauwachtige schubbenpatroon op de rug en de rode of oranje vlekken op de zijkanten van het lichaam. De unieke blauwe schubben zorgen ervoor dat deze koi erg makkelijk te herkennen is. 

Andere kenmerken zijn:

  • Het lichaam is lang en slank
  • De vinnen zijn recht en dun
  • De ogen zijn groot en helder
  • De kleur van de schubben moet helder en glanzend zijn

Als je op zoek bent naar een Asagi, is het belangrijk om er een te vinden die gezond is en goed verzorgd wordt. Het is ook een goed idee om te kijken naar de omgeving waarin de Asagi wordt gehouden, omdat dit van invloed kan zijn op de gezondheid en de kleur van de vis.

Asagi koi kopen? Dat doe je bij Unikoi

Unikoi is dé koivijverspecialist als je op zoek bent naar een Asagi koi. We zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.

Heb je nog vragen of informatie nodig, aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze mooie toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen je graag verder met het vinden van de juiste koi.

Meer lezen over andere koi soorten?