Tancho koi

Een Tancho koi kopen? Dat kan bij UniKoi! De Tancho koi is misschien wel een van de meest symbolische koisoorten ter wereld. Net daarom zijn veel koi-liefhebbers gedreven om deze unieke vis ook in hun vijver te hebben. Ze zijn makkelijk te herkennen en horen tot de duurste koi’s verkrijgbaar op de markt.

tancho koi

Wat is een Tancho koi?

Een Tancho koi is een specifieke kleurvariëteit van de Japanse koi-vis. Het belangrijkste kenmerk van de Tancho koi is een rode cirkelvormige vlek op de kop die doet denken aan de Japanse vlag. Het lichaam van de Tancho koi is wit van kleur. 

De rode vlek op de kop van de Tancho koi wordt beschouwd als een symbool van geluk en wordt vaak geassocieerd met de Japanse cultuur. Tancho koi zijn zeer gewild onder koi-liefhebbers vanwege hun unieke uiterlijk en culturele betekenis.

Verschillende soorten Tancho koi

Er zijn heel wat verschillende soorten Tancho koi. De meest voorkomende en bekendste ondersoorten van deze unieke vis zijn:

  • Tancho Kohaku: de meest iconische Tancho koi is deze. Het is de typische witte vis met een rode bol op het hoofd.
  • Tancho Showa: deze koi heeft een rode vlek op de kop in combinatie met zwarte en witte patronen op het lichaam.
  • Tancho Sanke: ook deze koi heeft de typische rode bol op de kop, maar combineert deze met rode en zwarte patronen op het lichaam.

Daarnaast zijn er ook andere kleurvariëteiten van Tancho koi, zoals de Tancho Goshiki. Deze variëteiten combineren de rode vlek op de kop met verschillende patronen en kleuren op het lichaam.

Hoe herken je een Tancho koi?

Uit alle verschillende koi-soorten is de Tancho één van de makkelijkste koi-vissen om te herkennen. Het meest prominente kenmerk is hun unieke patroon van een rode cirkelvormige vlek op de kop en een wit lichaam. Deze vlek wordt ‘Tancho’ genoemd en vertoont veel gelijkenissen met de Japanse vlag.

Het is goed om te weten dat niet elke vis met een rode vlek op het hoofd een Tancho koi is. De vlek moet centraal op de kop staan en duidelijk cirkelvormig zijn. Enkel dan spreken we van een echte Tancho koi. Daarnaast kunnen Tancho koi verschillende kleuren en patronen op het lichaam hebben. Dit komt omdat zowel Kohaku, Sanke als Showa koi allemaal een Tancho kunnen hebben.

Tancho koi kopen bij Unikoi

UniKoi is dé koivijverspecialist als je op zoek bent naar een Tancho koi. We zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud. Heb je nog vragen of informatie nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze mooie toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen je graag verder met het vinden van de juiste koi.

Meer lezen over andere koi soorten?