Bekko koi

Wil je een Bekko Koi kopen? Bij Unikoi vind je deze prachtige Japanse Koi in verschillende variëteiten. Het is een populaire Koi met een elegante en eenvoudige uitstraling, maar er zijn niet veel kwalitatief hoogwaardige exemplaren van te vinden. Het is het kleurpatroon dat hen herkenbaar maakt en waardoor ze zo geliefd zijn.

bekko koi

Wat is een Bekko koi?

Deze elegante en eenvoudige Koi-variëteit is erg geliefd vanwege het typische patroon van de Bekko. Ze hebben altijd een egale grondkleur met grote zwarte vlekken, verspreid over het hele lichaam van de Bekko en in verschillende vormen, zoals druppels, cirkels, ovalen en andere vormen.

Bekko Koi zijn in vergelijking met andere Koi-variëteiten redelijk eenvoudig qua kleurpatroon. Dankzij dit uniek patroon worden ze ook wel “schildpad Koi” genoemd vanwege hun overeenkomst met het schild van een schildpad. In feite betekent ‘Bekko’ in het Japans ‘schildpad’.

Verschillende soorten Bekko

Er bestaan slechts drie ondersoorten van de Bekko Koi. Deze drie zijn makkelijk uit elkaar te houden omdat ze telkens een verschillende basiskleur hebben. De verschillende soorten Bekko Koi zijn:

  • Shiro Bekko: Een wit lichaam met zwarte vlekken.
  • Aka Bekko: Een rood lichaam met zwarte vlekken.
  • Ki Bekko: Een geel lichaam met zwarte vlekken.

Let op dat je de Bekko Koi niet verward met de Utsuri. De Bekko heeft telkens een wit, geel of rood lichaam met zwarte vlekken. De Utsuri kan hierop lijken, maar de kleuren zijn omgekeerd. Het lichaam van een Utsuri is namelijk zwart met witte, rode of gele vlekken.

Hoe herken je een Bekko koi?

Een Bekko Koi is makkelijk te herkennen aan zijn eenvoudige kleurpatroon. Het lichaam heeft altijd een witte, rode of gele basis kleur met zwarte vlekken over het hele lichaam. De vlekken kunnen in verschillende vormen en patronen voorkomen.

Naast de bekende zwarte vlekken heeft een Bekko geen andere vlekken of kleuren op het lichaam. De grootte van de zwarte vlekken kan variëren, maar deze zijn meestal vrij duidelijk en makkelijk te onderscheiden.

Naast het kleurpatroon waaraan de Bekko makkelijk te herkennen is, heeft de vis ook een gedrongen en compact lichaam. Ze hebben een kortere vinstructuur dan enkele van de andere Koi-variëteiten.

Bekko koi kopen bij Unikoi

UniKoi is dé koivijverspecialist als je op zoek bent naar een Beko koi. We zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.
Heb je nog vragen of informatie nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze mooie toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen je graag verder met het vinden van de juiste koi.

Meer lezen over andere koi soorten?