Hikarimono koi kopen

Ben je op zoek naar een Hikarimono koi voor je koivijver? Dan kan je terecht bij Unikoi. Deze prachtige koi karpers zijn de perfecte aanvulling voor elke koi liefhebber. Ze springen in het oog en zijn een unieke aanvulling voor je collectie.

Hikarimono koi kopen

Wat is een Hikarimono koi?

De naam Hikarimono (Ogon) is afkomstig van twee japanse termen die deze unieke vis beschrijven. ‘Hikari’ staat voor metaalkleur en ‘mono’ kan je interpreteren als één. Hieruit kan je afleiden dat de Hikarimono een koi karper is in een metallieke kleur.

De Hikarimono kan je tegenkomen in verschillende kleuren en variëteiten. Vaak springen ze in het oog dankzij hun erg atypische kleuren binnen de koi wereld. Omdat de meeste soortgenoten veel rood bevatten en een tekening hebben is deze koi zeer uniek. 

Ook de metaalachtige glans van de Hikarimono zorgt voor het nodige spektakel. Als de zon schijnt of als er verlichting in je vijver zit, glanst en weerspiegelt het lijf van deze prachtige vis.

Hoe herken je een Hikarimono koi?

Doordat de Hikarimono zo een unieke vis is binnen de koi wereld is deze erg makkelijk te onderscheiden van alle andere kois. De Hikarimono heeft namelijk maar één kleur over zijn hele lijf. De kleur moet wel metaalachtig zijn.

De gemakkelijkste manier om deze vis te herkennen is de metaalachtige glans. Deze moet aanwezig zijn over het hele lichaam. Ook op de kop en de vinnen moet deze glans aanwezig zijn om te kunnen spreken van een Hikarimono.

Verschillende soorten Hikarimono

Binnen de Hikarimono bestaan er zes verschillende ondersoorten. Bij elk van deze soorten zijn de vorm en kleur van de schubben erg belangrijk. Ze hebben ook allemaal een erg aanwezige metaal glans over het hele lijf. De ondersoorten zijn:

  • Yamabuki Ogon; een goud gele koi. 
  • Platinum Ogon; een witte koi met metaal glans
  • Orenji Ogon; een diep oranje koi met gouden glans
  • Nezu Ogon; een grijze koi met zilveren glans en een heldere kop
  • Kin Matsuba; een goud-gele koi waarvan het midden van elke schub zwart is
  • Gin Matsuba; een zilverkleurige koi waarvan elke schub in het midden zwart kleurt.

Zoals je kan zien zijn er twee grote ondersoorten. De gewone Ogon ondersoorten die zich typeren aan hun metaalglans en enkelvoudige kleur over het hele lichaam. 

Daarnaast heb je ook de Matsuba koi vissen. Deze hebben een zwarte verkleuring in het midden van elke schub. Hierdoor krijgt de koi een dennenappel effect in de schubben, wat erg spectaculair is om naar te kijken.

Hikarimono Koi kopen bij Unikoi

Unikoi is uw koivijver specialist als je op zoek bent om een Hikarimono koi te kopen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.

Hebt u nog vragen of informatie nodig aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen u graag verder met het vinden van de juiste koi vis of materiaal.

Meer lezen over andere koi soorten?