Koivijver

Het aanleggen van een koivijver kan een prachtige toevoeging zijn aan de meeste tuinen, ongeacht hun grootte. Echter, het aanleggen van een koivijver is een specifiek vakgebied en veel mensen merken al snel dat niet alle stappen in het aanlegproces even vanzelfsprekend zijn. Verschillende aspecten van de aanleg van een koivijver vereisen speciale aandacht, en het eindresultaat is altijd mooier wanneer je een expert inschakelt

Je koivijver aanleggen met Unikoi

Unikoi heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van koivijvers. Als je een koivijver wilt aanleggen, kan je rekenen op onze vakmensen. Neem contact met ons op om je wensen te bespreken. We geven je graag advies over de mogelijkheden, zodat wij jouw droom koivijver kunnen aanleggen. Wij hebben de expertise die nodig is om van jouw koivijver de parel te maken die je in gedachten hebt.

Voordat je begint met de aanleg van je koivijver, zijn er enkele vragen die je het beste al voor jezelf kunt beantwoorden:

 • Wil je een strakke moderne koivijver of eerder een natuurlijke koivijver aanleggen?
 • Hoe groot wil je dat de koivijver wordt?
 • Wil je koi aan de vijver toevoegen?
 • Zijn er aspecten van de koivijver aanleg die je graag zelf wil voorbereiden?

Je koivijver aanleggen op maat

Unikoi is gespecialiseerd in het op maat aanleggen van koivijvers. Wij kunnen je helpen bij de aanleg en renovatie van verschillende soorten koivijvers. We werken graag samen met onze klanten en luisteren naar jouw visie en idee. Zo hebben we al een verscheidenheid aan koivijver projecten gerealiseerd voor verschillende klanten.

Bij het aanleggen van een koivijver op maat wordt de vijver in ons atelier ontworpen. We zorgen voor een goede waterdichting en sluiten alvast de waterleidingen aan in ons atelier. Voordat we de koivijver naar jou brengen, is deze compleet klaar voor installatie. Het plaatsen van een op maat gemaakte koivijver gaat snel en volgens een vast plan, zodat je slechts kortstondig overlast van de werkzaamheden in je tuin ervaart. Binnen de kortste keren geniet jij van je op maat gemaakte koivijver.

Koivijver Renovatie

Heb je al een koivijver in je tuin, maar heeft deze dringend een grondige renovatie nodig? Unikoi renoveert alle soorten koivijvers. De renovatie van de koivijver in dit voorbeeld was een uitgebreide klus. De tuin was compleet verwilderd en werd door Unikoi opgeruimd en verfraaid. We maakten een nieuw ontwerp voor de koivijver, verzorgden het graafwerk en betonwerk, installeerden alle apparatuur en voorzagen een polyester waterafdichting. Ook het terras, de afwatering en de complete afwerking van de tuin werd door Unikoi uitgevoerd.

Koi tanks

Koi tanks als voorgevormde vijver

Bij Unikoi kan je terecht voor de aanschaf of plaatsing van een voorgevormde vijver. Zo bestaan er verschillende formaten koi tanks die van een raam zijn voorzien, zodat jij ten alle tijden jouw vissen kan bewonderen. Ook in het assortiment aan voorgevormde polyester vijvers kan je kiezen uit een breed gamma aan vormen en formaten.

Onze kwalitatieve koi tanks zijn een uitmuntende oplossing om op korte termijn een prachtige koi vijver aan te leggen, zonder veel moeite. De prefab koi tanks zijn vervaardigd uit polyester en zijn voorzien van een raam uit veiligheidsglas. Op die manier geniet jij ten alle tijden van een rustgevend uitzicht op je vissen. De binnenkant van de tank is glad afgewerkt, zodat je vissen veilig kunt rondzwemmen.

Moeilijke handelingen uitbesteden

Wil je graag zelf een groot deel van de vijveraanleg uitvoeren, maar twijfel je over bepaalde stappen? Unikoi helpt je met plezier verder. Op die manier kan je zelf al een deel van de vijver aanleggen of voorbereiden. Daarna kan je beroep doen op een expert om de precaire handelingen uit te voeren.

 • Correcte plaatsing van de leidingen
 • Aansluiten van de leidingen
 • Waterdichting van de vijver
 • Installeren en aansluiten van de waterpomp
 • Plaatsing van filters
 • Installatie van UV filters
 • Andere handelingen die je liever niet zelf doet

Zelf een koivijver aanleggen?

Veel mensen kiezen ervoor om zelf hun vijver aan te leggen. Wanneer je jezelf goed informeert, kan je er zeker zelf aan beginnen. Met de juiste materialen en de correcte informatie kan je zelf aan de slag gaan in jouw tuin. Je informeert jezelf best eerst over het juiste stappenplan voor het aanleggen van een vijver.

Haal de juiste producten in huis

Ook wanneer je ervoor kiest om jouw vijver zelf te plaatsen, zorg je best dat je de juiste producten in huis haalt. Kies je voor een natuurvijver, een voorgevormde polyester vijver of ga je voor een Koi tank? Je moet natuurlijk ook denken aan filtering van het water en je hebt ook een degelijke vijverpomp nodig. Om te zorgen dat er voldoende zuurstof in het water van jouw vijver aanwezig is, installeer je ook best een zuurstofpomp.

Vraag advies aan experts in vijver aanleggen

Unikoi is een expert in het aanleggen van een vijver, maar je kan er ook terecht om kwalitatieve producten en benodigdheden te kopen voor de aanleg van jouw vijver. Of je er nu voor kiest om producten via onze webshop aan te kopen, of je komt langs in de winkel, Unikoi helpt je graag verder met deskundig advies en we beantwoorden graag al jouw vragen over de producten en de aanleg van jouw vijver.

Het onderhoud van jouw vijver

Nadat jouw vijver is aangelegd, houdt het werk nog niet helemaal op. Op regelmatige tijdstippen moet de vijver onderhouden worden. De pomp moet gereinigd worden en de filters zijn na enige tijd ook aan vervanging toe. Er wordt vaak gekozen om het vijveronderhoud voor eigen rekening te nemen, maar je kan deze klus ook aan ons uitbesteden.

Unikoi heeft ervaring met vijveronderhoud. Je kunt dan ook beroep doen op onze professionals om jouw vijver te onderhouden. Het is mogelijk om zelf op regelmatige tijdstippen de vijver te onderhouden en een eenmalig groter onderhoud over te laten aan Unikoi. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw vijver.

 • Eenmalig onderhoud van de vijver
 • Onderhoudscontract voor de vijver

Verzorging van de vissen

Nu je een mooi aangelegde en onderhouden vijver hebt, wil je natuurlijk graag dat jouw vissen in goede gezondheid blijven. Voor de verzorging van de vissen kan je een waterverbeteraar toevoegen aan het water. Worden de vissen toch ziek, dan vind je in de webshop van Unikoi ook de nodige medicijnen om jouw vissen weer gezond te krijgen.

Ben je niet helemaal zeker over de juiste aanpak in verband met de verzorging van de vissen? Neem dan eerst even contact met ons op. Onze experts informeren je over de mogelijkheden. We kunnen je adviseren over de juiste verzorgingsproducten die je nodig hebt om jouw vijver en vissen in optimale conditie te houden.

Contacteer ons voor meer informatie

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Veelgestelde vragen over koivijvers

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van een koivijver?

De kosten voor het aanleggen van een koivijver variëren sterk afhankelijk van de grootte, het design en de technische specificaties. We adviseren je graag op maat, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We hebben ook pakketten voor regulier onderhoud en reparaties van je koivijver.

Zijn er verschillende soorten koivijvers?

Ja, er zijn veel verschillende stijlen en types koivijvers. Van moderne, minimalistische koivijvers tot meer natuurlijke designs, de keuze is aan jou. We helpen je graag bij het kiezen van het type koivijver dat bij jouw tuin en persoonlijke smaak past.

Hoe lang duurt het om een koivijver aan te leggen?

De duur van de aanleg van een koivijver hangt af van de grootte en complexiteit van de vijver. Eenvoudigere ontwerpen kunnen in een paar dagen worden voltooid, terwijl grotere en complexere projecten enkele weken in beslag kunnen nemen. We zullen altijd een duidelijk tijdschema geven voordat we beginnen met het aanleggen van de koivijver.

Wat als ik al een vijver heb en die wil ombouwen tot een koivijver?

Geen probleem! We kunnen bestaande vijvers renoveren en omvormen tot koivijvers. Neem contact met ons op om de details van je bestaande vijver te bespreken en we zullen een plan maken voor de renovatie.

Al dit onderhoud is zeker belangrijk net voor de lente en winter. Je moet je vijver dan ook lenteklaar en winterklaar maken.