Goshiki koi

Goshiki koi kopen voor je vijver? Dat kan, deze koi is een van de meest geliefde kois om te houden in je vijver. Het is tevens een van de oudste soorten koi die er bestaan. Maak jouw vijver ook compleet met een prachtige koi van Unikoi.

goshiki koi kopen

Wat is een Goshiki koi?

De koi behoort tot een van de meest populaire groepen koi vissen. Goshiki is ontstaan uit een kruising van een kohaku met een asagi, en dit verklaart ook meteen de grijze kleur.
Ze worden omschreven als een vijfkleurige vis, met name rood, wit, zwart, blauw en paars. Dit is echter in het echt moeilijk te onderscheiden.

Goshiki koi kopen? Dit zijn de verschillende soorten

Wil je een Goshiki koi kopen, dan is het goed om de verschillende soorten te kennen. De verschillende namen die gegeven worden aan deze koikarpers zijn afhankelijk van hun ‘Hi patroon’ of het rode patroon op hun lichaam.

Ze zijn vergelijkbaar met de Kohaku, al is dit eerder een grijze vis met een rood patroon erop. Bij deze soort lijkt het rood op de buitenkant van de vis geschilderd, het lijkt als het ware te zweven.
Een Goshiki Showa is een blauwgrijze vis met grotere zwarte en rode aftekeningen
Goshiki Kage, dit is een koi waar het Kage zich duidelijk aftekent op de heldere stukken van de huid. Deze koi is een van de meest zeldzame Goshiki.

goshiki

 

Hoe herken je deze Koi?

U wilt zoeken naar een mooi ‘net’ patroon van blauw en grijs over de vis, zonder grote zwarte vlekken. Een helder Hi patroon op een helder wit lichaam is een mooi voorbeeld van Goshiki koi.

Koi kopen bij Unikoi

Unikoi is uw koivijver specialist als je op zoek bent om een Goshiki koi te kopen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in Japanse koi, vijveraanleg, vijversystemen en vijveronderhoud.

Hebt u nog vragen of informatie nodig aarzel dan niet om ons te contacteren of kom langs in onze toonzaal in Erembodegem. Onze vijver experts helpen u graag verder met het vinden van de juiste koi vis of materiaal.

Meer lezen over andere koi soorten?