Vijveraanleg Oost-Vlaanderen

Een vijver aanleggen in Oost-Vlaanderen is een mooie aanvulling voor de meeste tuinen, ongeacht de grootte van jouw tuin. Toch is vijveraanleg een vak apart en de meeste mensen ondervinden al snel dat niet alle stappen in het aanleggen van een vijver even vanzelfsprekend zijn. Verschillende aspecten van de aanleg van een vijver vragen om bijzondere aandacht en het resultaat is altijd mooier wanneer je beroep doet op een expert.

Je vijver in Oost-Vlaanderen aanleggen met Unikoi

Unikoi heeft jaren ervaring met het aanleggen van vijvers. Wil je een vijver aanleggen, dan kan je ook beroep doen op onze vakmannen. Neem contact met ons op om je wensen te bespreken. We geven je graag advies over de mogelijkheden, zo kunnen wij jouw droom vijver aanleggen. Of het nu gaat om een siervijver, een Japanse vijver, een Koi vijver of een natuurlijke zwemvijver. Wij hebben de expertise die nodig is om van jouw vijver de parel te maken die je in gedachten hebt.

Dit zijn enkele vragen die je best al voor jezelf beantwoordt over het type vijver dat je wenst aan te leggen:

 • Wil je een strakke moderne vijver of eerder een natuurlijke vijver aanleggen?
 • Hoe groot wil je dat de vijver wordt?
 • Wil je vissen aan de vijver toevoegen?
 • Zijn er aspecten van de vijveraanleg die je graag zelf wil voorbereiden?

Je vijver regio Oost-Vlaanderen aanleggen op maat

Unikoi is gespecialiseerd in vijveraanleg op maat. Wij kunnen je helpen bij de aanleg en renovatie van verschillende types vijvers. We werken graag in samenwerking met onze klanten en luisteren naar jouw visie en idee. Zo realiseerden we reeds een verscheidenheid aan vijver projecten voor verschillende klanten.

Voor vijveraanleg op maat wordt de vijver in ons atelier ontworpen. We zorgen voor een goede waterdichting en sluiten alvast de waterleidingen aan in ons atelier. Voordat we de vijver naar jou toe brengen, is deze compleet klaar voor installatie. Het plaatsen van een op maat gemaakte vijver gaat snel en volgens een vast plan. Op die manier ondervind jij slechts een korte tijd last van de werkzaamheden in je tuin. Binnen de kortste keren geniet jij van je op maat gemaakte vijver!

Zwemvijver aanleggen in Oost-Vlaanderen

Wil je een zwem vijver aanleggen dan is het belangrijk om de vijver van een goede filtering te voorzien zodat je tijdens de zomermaanden verfrissing kan zoeken in je eigen tuin. Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met onze klant. De betonnen kuip werd aangeleverd door de klant. Unikoi zorgde voor een goede polyester waterdichtingleidingenfilters en andere apparatuur.

Stadsvijver aanleggen in Oost-Vlaanderen

Wil je een stads vijver in Oost-Vlaanderen aanleggen dan is dat veelal een kleiner type vijver die minder ruimte inneemt in een kleinere tuin. Deze stadsvijvers kunnen gebruikt worden als verfrissingsvijver of om vissen in te houden. Voor één van onze klanten bouwden we een stadsvijver die als verfrissingsvijver dienst doet. De vijver werd op voorhand ontworpen door onze klant en aangepast met de expertise van Unikoi om het idee uit te werken tot een haalbaar plan. Unikoi zorgde voor het graven, de plaatsingtechniekfiltering en verlichting van de vijver. Het aanleggen van de randafwerking van het terras werd door de klant gerealiseerd.

Amfibie vijver ontwerp en aanleggen in Oost-Vlaanderen

Een amfibievijver is special ontworpen als toevluchtsoord voor salamanders, kikkers, padden en andere amfibieën die houden van water. De amfibievijver is een natuurvijver met de juiste toepassingen om amfibieën uit te nodigen in je tuin. Dit voorbeeld werd gerealiseerd in samenwerking met één van onze klanten die over veel expertise op gebied van amfibieën beschikte en wist waar we rekening mee moesten houden. Wil je ook een mooie amfibie vijver aanleggen, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Vijver renoveren in Oost-Vlaanderen

Heb je al een vijver in je tuin in Oost-Vlaanderen, maar heeft die dringend een grondige renovatie nodig? Unikoi renoveert alle types vijvers. De renovatie van de vijver in dit voorbeeld was een uitgebreide klus. De tuin was compleet verwilderd en werd door Unikoi opgeruimd en verfraaid. We maakten een nieuw ontwerp voor de vijver, verzorgden het graafwerk en betonwerk, installeerden alle apparatuur en voorzagen een polyester waterafdichting. Ook het terras, de afwatering en de complete afwerking van de tuin werd door Unikoi uitgevoerd.

Vijver renovatie voor en na:

Koi tanks

Koi tanks als voorgevormde vijver

Bij Unikoi kan je terecht voor de aanschaf of plaatsing van een voorgevormde vijver. Zo bestaan er verschillende formaten koi tanks die van een raam zijn voorzien, zodat jij ten alle tijden jouw vissen kan bewonderen. Ook in het assortiment aan voorgevormde polyester vijvers kan je kiezen uit een breed gamma aan vormen en formaten.

Onze kwalitatieve koi tanks zijn een uitmuntende oplossing om op korte termijn een prachtige koi vijver aan te leggen, zonder veel moeite. De prefab koi tanks zijn vervaardigd uit polyester en zijn voorzien van een raam uit veiligheidsglas. Op die manier geniet jij ten alle tijden van een rustgevend uitzicht op je vissen. De binnenkant van de tank is glad afgewerkt, zodat je vissen veilig kunt rondzwemmen.

Moeilijke handelingen uitbesteden

Wil je graag zelf een groot deel van de vijveraanleg uitvoeren, maar twijfel je over bepaalde stappen? Unikoi helpt je met plezier verder. Op die manier kan je zelf al een deel van de vijver aanleggen of voorbereiden. Daarna kan je beroep doen op een expert om de precaire handelingen uit te voeren.

 • Correcte plaatsing van de leidingen
 • Aansluiten van de leidingen
 • Waterdichting van de vijver
 • Installeren en aansluiten van de waterpomp
 • Plaatsing van filters
 • Installatie van UV filters
 • Andere handelingen die je liever niet zelf doet

Zelf een vijver aanleggen?

Veel mensen kiezen ervoor om zelf hun vijver aan te leggen. Wanneer je jezelf goed informeert, kan je er zeker zelf aan beginnen. Met de juiste materialen en de correcte informatie kan je zelf aan de slag gaan in jouw tuin. Je informeert jezelf best eerst over het juiste stappenplan voor het aanleggen van een vijver.

Haal de juiste producten in huis

Ook wanneer je ervoor kiest om jouw vijver zelf te plaatsen, zorg je best dat je de juiste producten in huis haalt. Kies je voor een natuurvijver, een voorgevormde polyester vijver of ga je voor een Koi tank? Je moet natuurlijk ook denken aan filtering van het water en je hebt ook een degelijke vijverpomp nodig. Om te zorgen dat er voldoende zuurstof in het water van jouw vijver aanwezig is, installeer je ook best een zuurstofpomp.

Vraag advies aan experts in vijver aanleggen

Unikoi is een expert in het aanleggen van een vijver, maar je kan er ook terecht om kwalitatieve producten en benodigdheden te kopen voor de aanleg van jouw vijver. Of je er nu voor kiest om producten via onze webshop aan te kopen, of je komt langs in de winkel, Unikoi helpt je graag verder met deskundig advies en we beantwoorden graag al jouw vragen over de producten en de aanleg van jouw vijver.

Het onderhoud van jouw vijver

Nadat jouw vijver is aangelegd, houdt het werk nog niet helemaal op. Op regelmatige tijdstippen moet de vijver onderhouden worden. De pomp moet gereinigd worden en de filters zijn na enige tijd ook aan vervanging toe. Er wordt vaak gekozen om het vijveronderhoud voor eigen rekening te nemen, maar je kan deze klus ook aan ons uitbesteden.

Unikoi heeft ervaring met vijveronderhoud. Je kunt dan ook beroep doen op onze professionals om jouw vijver te onderhouden. Het is mogelijk om zelf op regelmatige tijdstippen de vijver te onderhouden en een eenmalig groter onderhoud over te laten aan Unikoi. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw vijver.

 • Eenmalig onderhoud van de vijver
 • Onderhoudscontract voor de vijver

Verzorging van de vissen

Nu je een mooi aangelegde en onderhouden vijver hebt, wil je natuurlijk graag dat jouw vissen in goede gezondheid blijven. Voor de verzorging van de vissen kan je een waterverbeteraar toevoegen aan het water. Worden de vissen toch ziek, dan vind je in de webshop van Unikoi ook de nodige medicijnen om jouw vissen weer gezond te krijgen.

Ben je niet helemaal zeker over de juiste aanpak in verband met de verzorging van de vissen? Neem dan eerst even contact met ons op. Onze experts informeren je over de mogelijkheden. We kunnen je adviseren over de juiste verzorgingsproducten die je nodig hebt om jouw vijver en vissen in optimale conditie te houden.

Contacteer ons voor meer informatie

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Veelgestelde vragen

Hoe een vijver aanleggen?

 1. Kies welke vijver je wilt aanleggen: koi, zwem, formeel…
 2. Voorbereiding: meten van je vijver oppervlak, filtertechniek kiezen
 3. Uitgraven: best met een graafmachine dan met de hand
 4. Vissen plaatsen
 5. Onderhouden

Voor meer informatie kan je deze blog over vijver aanleggen lezen.

Hoe wordt een vijver gemaakt?

Een vijver maken vergt een serieuze inspanning. Hiervoor moet je de vijver uitgraven. Na het graven moet je de muren en vloer afwerken met ofwel folie ofwel met polyester. Daarna moet je een filter en installeren. Na het installeren van alles dien je de vijver goed te onderhouden tegen algen en bacteriën.

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte. Wij kunnen je vijver aanleggen inclusief met onderhoud.

Hoeveel werk is een vijver?

Er zijn bepaalde types vijvers die meer werk eisen dan een ander type vijver. Een vijver met vissen vergt wat meer werk dan een strakke decoratieve vijver zonder vissen.
Een volledig natuurlijke vijver vergt het minste onderhoud. Dit kan een plaats zijn voor planten, insecten, kikkers en andere dieren.

Is een vijver veel onderhoud?

Afhankelijk van het seizoen heb je meer of minder onderhoud. Hieronder alvast een checklist

 • Testen van de waterkwaliteit adhv testkits
 • Apparatuur controleren en schoonmaken
 • Algen voorkomen of bestrijden
  • beperk direct zonlicht
  • voeder niet overmatig
  • kies voor de juiste planten

Al dit onderhoud is zeker belangrijk net voor de lente en winter. Je moet je vijver dan ook lenteklaar en winterklaar maken.