Waarop letten alvorens koi aan te kopen?

Waarop letten alvorens koi aan te kopen?

Heb jij plannen om een koi karper te kopen? Dan zorg je best eerst dat je over een degelijke vijver beschikt waar de koi zich goed voelt en waar jij zelf ook kunt genieten van een uitzicht op je nieuwe aanwinst. Dit zijn enkele belangrijke zaken waarop je moet letten alvorens koi aan te kopen.

Goede waterkwaliteit van de vijver

Goede waterkwaliteit van de vijverOm koi karpers te houden in jouw vijver, moet je zeker zorgen voor een goede waterkwaliteit. Het water van de vijver moet de juiste zuurtegraad hebben, maar ook de andere waarden van het water moeten goed zitten. Ben je niet zeker over de kwaliteit van het water? Dan kan je gerust een staaltje van jouw vijverwater naar Unikoi meebrengen. We testen graag de waterkwaliteit voor jou. Zo weet je meteen hoe het zit met de kwaliteit van het water van jouw vijver!

Kwalitatieve grote vijver

Zorg voor voldoende ruimte voor jouw nieuwe koiNiet alleen de kwaliteit van het water is belangrijk. Koi hebben ook voldoende ruimte nodig om rond te zwemmen, te groeien en zich te ontwikkelen. Je kan dus zeker geen koi in een grote emmer of  bak houden. Een goede koi vijver bevat minimaal 4.000 tot 5.000 liter water. De grootte van je vijver is ook afhankelijk van het aantal vissen dat je wil houden. Naast een koi vijver kan je ook opteren voor één van onze koi tanks als alternatief.

Zijn jouw huidige koi wel gezond?

Zijn jouw huidige koi wel gezond?Heb je al een vijver met enkele vissen? Dan zorg je er best voor dat je huidige vissen niet ziek zijn voordat je nieuwe koi introduceert. De koi die je bij Unikoi aankoopt zijn gecontroleerd door een dokter. Ze zijn vrij van ziektes en parasieten. Het kan wel gebeuren dat jouw reeds aanwezige vissen wel ziek zijn of parasieten met zich meedragen. Die ziekten worden dan overgedragen op de nieuwe vissen. Behandel je reeds aanwezige vissen zeker met de juiste medicatie alvorens nieuwe vissen toe te voegen.

Goede filtratie van de vijver

Zorg voor een voldoende sterke filter en goed filteronderhoudZeker wanneer je meer dan 1 koi gaat houden, moet je zorgen voor een goede filtratie. Je geeft de koi namelijk behoorlijk wat koivoer en dat zorgt ervoor dat er ook afval vrij komt. Hoe groter de vissen en hoe groter het aantal vissen, hoe sterker de filter moet zijn!

Op zoek naar nieuwe koi?

Ben je op zoek naar één of meer nieuwe koi? Bekijk dan zeker het koi aanbod of kom langs in onze winkel voor advies op maat van jouw project. Wij halen onze koi rechtstreeks bij gerenommeerde kwekerijen in Japan. Al onze koi bevinden zich in goede gezondheid en hebben alle kansen om uit te groeien tot mooie, grote koi!