De beste koi verzorgingsproducten

Naast het voederen van jouw koi, bestaan er een heleboel manieren en producten om de gezondheid en uitstraling van koi karpers te bevorderen. Met de juiste koi verzorgingsproducten zorg jij ervoor dat jouw vissen een goede weerstand hebben, mooi groeien en in fantastische gezondheid blijven. Ontdek ons aanbod verzorgingsproducten voor jouw vijver en vissen.

Bacteriën toevoegen aan het water

Bacti Pearls van Unikoi

Zowel de planten in de vijver als jouw vissen hebben baat bij het toevoegen van een gezonde dosis van de juiste bacteriën. Deze bacteriën maken namelijk deel uit van de natuurlijke omgeving. Deze essentiële inwoners van de vijver verdwijnen vaak door de vele producten die we aan onze vijver toevoegen of omdat ze afsterven door ouderdom. Maar, bacteriën zijn eigenlijk onmisbaar voor een vijver. Ze zorgen voor een biologisch evenwicht en voor de afbraak van organisch afval. Daarom zorg je best voor een goede balans.

Bacti Pearls van Unikoi vormen de perfecte oplossing om het bacterieniveau in jouw vijver en filter op peil te houden. Ze bevatten miljarden micro-organismen die nuttig werk verrichten in de vijver. De Bacti Pearls bevatten ook de nodige mineralen en enzymen en je kan er onmogelijk mee overdoseren. Tevens zorgen de bacteriën die aanwezig zijn in de Bacti Pearl ervoor dat de zuurstofvoorziening in de vijver op peil blijft!

Belangrijke koi verzorgingsproducten

Nadat je jezelf ervan vergewist hebt dat het bacteriepeil in jouw vijver op punt staat, kan je starten met extra optimalisaties. Met de juiste verzorgingsproducten zorg je voor een ultieme waterconditie waarin jouw koi karpers helemaal kunnen openbloeien. Wanneer het vijverwater de perfecte samenstelling heeft, blijven jouw vissen ook in topconditie.

Middelen tegen schimmels en parasieten

Omnisan conditioneringsmiddelIn de meeste vijvers kunnen we zowel schimmels als parasieten terugvinden. Zolang het aantal schimmels en parasieten in balans blijft, hoeft dat geen probleem te vormen, maar wanneer één van beide gaat woekeren of de overhand krijgt in de vijver, kan dit schadelijke gevolgen hebben voor de koi. Het Omnisan conditioneringsmiddel tegen schimmels en parasieten biedt de perfecte uitkomst. Het middel bestrijdt een groot aantal veel voorkomende organismen en ziekteverwekkers in de vijver. Bovendien heeft het een desinfecterende werking!

Middelen tegen virussen en ziekteverwekkers

Cyprinopur conditioneringsmiddelZiekteverwekkers en een overvloed aan virussen verhogen de kans op ziekte bij je koi. Je doet er dan ook goed aan om deze ziekteverwekkers preventief aan te pakken. Cyprinopur is een conditioneringsmiddel dat de uitbreiding van virussen in de vijver tegen gaat. Je kan het ook gebruiken wanneer jouw vissen verwondingen vertonen, want het middel heeft een ontsmettende werking. Cyprinopur kan ook als preventieve maatregel gebruikt worden.

Verwijder vistoxische componenten uit de vijver

Vijvers bevatten veelal een heleboel componenten die toxisch zijn voor vissen, zoals ammoniak, nitriet, chloor, lood, koper, … Wanneer er een kleine hoeveelheid van deze componenten in het water aanwezig is, hoef je je niet meteen zorgen te maken. Maar wanneer deze destabiliserende factoren plots massaal aanwezig blijken te zijn, dan zullen jouw vissen daar stevig onder lijden. Toxivec is een effectief middel dat al deze schadelijke stoffen onmiddellijk uit het vijverwater verwijdert.

Professioneel advies nodig?

Ben je niet zeker over de koi verzorgingsproducten voor jouw koi vijver? Unikoi is dé koi specialist in België. We hebben een ruime ervaring met de verzorging van koi karpers en kunnen je bijstaan met professioneel advies. Neem gerust contact met ons op bij vragen of kom langs in onze winkel te Erembodegem.