Koi tanks: de voor- en nadelen

Wie een koi vijver wil aanleggen, doet dat veelal om te genieten van het uitzicht op de prachtige vissen. Een koi vijver is één van de duurste vijvers die je kunt aanleggen en de vijver vraagt bovendien ook behoorlijk wat inspanning. Zo mag je enige tijd rekenen voor het onderhoud van de vijver, maar ook voor het verzorgen van de vissen. De keuze voor een koi tank is vaak snel gemaakt omwille van de vele voordelen die de voorgevormde koi tanks te bieden hebben. Maar je doet er natuurlijk goed aan om een goed geïnformeerde beslissing te nemen. Daarom geven we je in dit artikel graag wat meer informatie over de voor- en nadelen van koi tanks.

Wat is een koi tank?

Een koi tank is een voorgevormde vijver die je een heleboel zorgen bespaart. Koi tanks zijn polyester vijvers die voorzien zijn van een raam uit veiligheidsglas. De vijvers worden veelal boven de grond geïnstalleerd zodat je een mooi uitzicht hebt op de zwemmende vissen. De prefab vijverbak is voorzien van alle gemakken. Zo hoef jij je tijdens de installatie van je nieuwe koi vijver minder zorgen te maken over de waterdichting en verschillende aansluitpunten.

Koi tank voordelen

De plaatsing van een prefab koi tank biedt een heleboel voordelen. Zeker voor mensen die liever niet te veel werk willen steken in de aanleg van de vijver, maar op korte termijn willen genieten van de rustgevende uitstraling van hun vissen.

Waterdicht zonder moeite

De voorgevormde polyester koi tank heeft als één van de grote voordelen dat de bak waterdicht wordt geleverd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waterdichting met vijverdoek of eventuele lekkage. De koi tank is vanaf de eerste dag waterdicht en je geniet jarenlang met zekerheid!

Gladde binnenafwerking

De binnenkant van de koi tanks is glad afgewerkt. Zo kan je er zeker van zijn dat je kostbare vissen in alle veiligheid kunnen rondzwemmen in hun luxe bassin.

Voorzien van een raam in veiligheidsglas

Alle koi tanks zijn voorzien van een raam uit veiligheidsglas. Dankzij dit raam geniet je op ieder moment van de dag van een duidelijk en rustgevend uitzicht op je vissen. Denk goed na over de exacte locatie van je koi tank, zodat je vanop de meest interessante plekjes zicht hebt op je koi vijver. Sommige koi tanks zijn uitgerust met verscheidene ramen of zelfs curved windows. Deze koi tanks zijn echt blikvangers in je tuin!

Snel en makkelijk te installeren

Een voorgevormde koi tank is snel en makkelijk te installeren. Je hoeft niet meer te graven en je hoeft je ook geen zorgen te maken over de meeste moeilijkheden die bij de aanleg van een vijver komen kijken. De vijver is in principe klaar voor de plaatsing wanneer deze bij je wordt geleverd.

Onderhoudsvriendelijk

Het gebruik van een kant-en-klare koi tank is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Zo zijn alle werkjes alvast op voorhand gedaan. De vijverbak is dan ook ontworpen voor een zorgeloos gebruik. Alle aansluitingen zijn aanwezig en je hoeft de vijver alleen maar aan te sluiten op je randapparatuur. Met een koi tank heb je de best mogelijke kansen om het water in optimale conditie te houden en zo je vissen gezond te houden.

Te gebruiken met alle filters en pompen

De koi tanks kunnen gebruikt worden met een uiteenlopend aanbod aan waterfilters, pompen en zuurstofpompen. Door de ruime combinatiemogelijkheden heb je de beste kansen om zowel je water en je vissen in de best mogelijke conditie te houden!

Verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen

Koi tanks zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten. Zo kies je zelf de grootte van de tank, maar je kunt ook kiezen voor verschillende designs. Op gebied van de ramen heb je ook een ruime keuze aan mogelijkheden. Een voorgevormde polyester koi tank biedt een brede waaier aan mogelijkheden. Jij kiest zelf voor de juiste look, functionaliteiten en afmetingen.

Installatie door een ervaren specialist

Je kunt de door jou gekozen koi tank thuis laten installeren door een expert. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Unikoi levert niet alleen voorgevormde koi tanks. We installeren ze ook bij je thuis en sluiten meteen alle leidingen en filters voor je aan!

Bewonder je vissen vanop afstand

Voor een koi vijver kiezen de meeste mensen voor een locatie dicht bij het huis. Op die manier zitten je vissen veiliger omdat roofdieren meestal niet te dicht bij de woning komt. Nog belangrijker: je hebt altijd een goed uitzicht op de koi. Doorheen het raam in de zijkant van de tank kan jij ten alle tijden jouw prachtige koi bewonderen. Er bestaan ook koi tanks met meerdere ramen!

Koi tank nadelen

De voorgevormde koi tanks hebben bijzonder weinig nadelen. We merken aan de positieve reacties van onze klanten dat zij vooral voordelen ervaren na de aankoop van een koi tank. Door het feit dat de koi tanks onderhoudsvriendelijk zijn, heb je er dan ook minder werk mee dan met een natuurlijke vijver. De koi tanks zijn ontworpen voor gebruik met verschillende pompen en filtersystemen, zodat het bijna makkelijk wordt om het water in goede conditie te houden.

Meer advies over koi tanks?

Ben je op zoek naar professioneel advies voor de aankoop van je koi tank. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Unikoi is een expert op gebied van koi karpers en we geven je dan ook graag met meer advies over het onderwerp. Heb je plannen om een vijver aan te leggen, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je al een vijver, maar is die niet in optimale conditie? Ben je op zoek naar advies over koi karpers of heb je andere vragen die gerelateerd zijn aan jouw vijver? Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op!